13 - Sanelin, kamera ja A4

Reissun toiseksi viimeisellä viikolla toimittajan työnkuva tuli jälleen tutuksi. Ulkona aurinko paistoi ja hiki tuli useaan kertaan. Tervetuloa lukemaan amatööriblogaajan kertomuksia menneen viikon ammattimaisista työsuoritteista. 

Maanantaina oli toukokuun Olé-lehden painopäivä. Oma työnkuvani koostui tällä kertaa lähinnä sivujen oikolueskelusta. 

Tiistaiksi minulla oli sovittuna (harjoitteluni viimeinen) haastattelu suomalaisen monialayrittäjä Marko Levanderin kanssa Fuengirolan satamaan hänen pyörittämäänsä ravintolaan. Levander on Suomen osaston vetäjä pian alkavilla Fuengirolan kansainvälisillä päivillä, joten hänestä oli hyvä sauma kirjoittaa juttu sanomalehteen.
Kansainväliset päivät on suuri festivaalimainen tapahtuma ja "viiden päivän maailmanympärysmatka", joka järjestetään kaupungissa 27.4.-1.5. Tapahtumassa 32 eri maata rakentavat omat suuret osastonsa Fuengirolan markkina-alueelle ja esittelevät siellä oman maansa kulttuuria, sekä tarjoavat omia ruokiaan ja juomiaan. Tapahtuma on yksi koko etelä-Espanjan suurimmista ja sinne odotetaan yli miljoonaa kävijää.

Rupattelimme Levanderin kanssa puolisen tuntia, jonka jälkeen otin hänestä vielä pari valokuvaa jutun yhteyteen ravintolan ulkopuolella. Sen jälkeen oli aika käppäillä takaisin toimistolle valmistautumaan jutun kirjoittamiseen. Maisemat matkan varrella olivat tällaiset.


Hiki se taas tuli vaaleahiuksisella suomalaisella painostavassa Välimeren auringossa.


Loppupäivän suunnittelin artikkelin runkoa toimistolla. Kuten aikaisemminkin, olin nauhoittanut juttutuokion puhelimella. Ääniraitaa edestakaisin kelaillessa kirjoittelin ylös nostoja, joita halusin jutussa mainita. 

Keskiviikon olin budjetoinut täysin artikkelin kirjoittamiselle. Haastavaa kirjoittamisesta teki se, että mainittavan arvoiset asiat olivat ääniraidalla hyvin eri järjestyksessä, kuin missä halusin ne juttuun kirjoittaa. Näin ollen tekstiä piti kirjoittaa lause sinne ja toinen tänne -tyylisesti, ja 25 minuutin nauhaa sai kelata milloin mihinkin kohtaan. Myös pituusrajana ollut noin 3500 merkkiä loi oman haasteensa luovalle prosessille, juttua kun Levanderilla olisi riittänyt varmaan toisellekin mokomalle.


Harjoitteluni viimeinen sanomalehtiartikkeli kehkeytymässä..


Lopulta en keskiviikkona artikkelia täysin valmiiksi saanut, vaikka sitä kirjoitinkin myös illalla työajan jälkeen. Torstaiaamuna se oli kuitenkin hoidettu pois päiväjärjestyksestä jo ennen aamu-yhtätoista, joten pääsin keskittymään seuraaviin juttuihin. Niitä olivat lähinnä lähitulevaisuuden Facebook-mainostekstien kirjoittaminen, joten Levanderin haastattelun viimeistelyyn ei Google Docsin käyttäminen jäänyt torstainakaan.

Perjantaina Fuengirolan kaupungintalolla järjestettiin pieni esittelytilaisuus kansainvälisistä päivistä. Paikalla maiden edustajat omissa kansallispuivuissaan esittivät tanssiesityksiä ja poseerasivat valokuvissa kaupunginjohtajan kanssa. Minä pistäydyin paikalle ottamaan muutamia kuvia ja videoklippejä Facebook-postausta, Instagram Storya, sekä sanomalehden menovinkit -sivua varten.


Näin kirjavaa porukkaa oli puisto täynnä. Keskellä Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula mustassa paidassa.


Nyt viikonloppuna olen piipahtanut Plaza Mayor -ostoskeskuksessa vaateostoksilla, sekä viimeistellyt näyttöraporttejani. Ne annan arvioitavaksi alkavalla viikolla. Minua vaivaa jälleen pieni yskä, uskoakseni pientä jälkitautia parin viikon takaisesta virustaudistani. Olo on kuitenkin hyvä, joten toivottavasti tämä tästä tällä Cuidado de la tos -yskänlääkkeellä nujertuu.

Ensi viikolla Suomeen ja kotiin. Se on lause, joka tuntuu kivalta sanoa. Harjoittelujakso on ollut todella työntäyteinen ja opettavainen. Olen myös kasvanut ihmisenä tällä reissulla taas hieman lisää: kolme kuukautta ulkomailla ja melkolailla vieraissa ympyröissä on pakottanut hieman introvertin ihmisen useaan otteeseen mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kotona muutamat lomapäivät tulevat ihan tarpeeseen.
Uskon, että osaan paremmin summata näiltä kuukausilta käteen jääviä asioita vasta sitten, kun kotiinpaluusta on kulunut muutamia viikkoja. Kyllähän minä voin tänne vaikka toukokuun lopussa pienen summauksen kirjoittaakin. Palataan nyt kuitenkin vielä ensi viikon jälkeen viimeisten harjoittelupäivien tiivistyksellä tässä samaisessa nettiosoitteessa!


Kommentit

Suositut tekstit