12 - Korista ja toimistohommia

Mainoksia ja taittoja, näyttöraporttien aloittelua ja koripalloa, niitä piti kolmanneksi viimeinen reissuviikkoni sisällään.

Alkuviikosta tein pieniä muutoksia Olé-lehden Opticas Avenidan mainokseen. Kyseisen optikkoliikkeen mainoksia olen tehnyt aiemminkin, tämän muutoksia kaivanneen mainoksenkin tein viime kuussa edellistä lehteä varten. Uudistin sen ilmettä ja asettelua, mutta sisältö pysyi samana. Tämän näköisenä mainos oli aikaisemmassa lehdessä:


Ennen uusia muokkauksia..


Nyt muokkasin ulkoasua vielä hieman lisää ja poistin muutaman ranskalaisen viivan liikkeen pyynnöstä. Sen olisi voinut tehdä jo edelliseen lehteen, mutta se ehti painoon jo ennenkuin pyynnöt ennättivät toimitukseen asti. Nyt muutokset kuitenkin tehtiin, tässä uusi versio:


..ja muokkausten jälkeen. Tämä ilmestyy sitten toukokuun lehdessä.


Keskiviikkona sainkin tehtäväkseni jälleen samaisen puljun mainoksen, tällä kertaa kyseessä oli jälleen sanomalehden koko sivun kokoinen mainos. Tässä harjoitteluaikanani olenkin tehnyt sellaisen jokaiseen sanomalehteen viimeisintä lukuunottamatta. Työtä venyi vielä hieman torstaillekin, jolloin mainoksen viimeistelyn jälkeen taitoin jälleen myös lukijakysymys-sivun toukokuun Olé-lehden loppuosaan. Senkin olen harjoitteluaikani jokaiseen kolmeen Olé-lehteen taiteillut.

Perjantaina olikin sitten Olé-lehden kansien painopäivä. Koko firman konklaavi kokoontui taas pieneen toimitukseen. Hommat sujuivat hyvin ja seuraavan lehden kannesta tuli oikein kiva, eikun tiedostot painoon ja toimitus viikonlopuksi säppiin!

Lauantaina kävin toiseksi viimeisen Espanja-viikonlopun ratoksi Málagassa katsomassa koripalloa. Sitähän Espanjassa osataan jalkapallon ohella pelata melko korkealla tasolla. Málagan Unicaja onkin vielä maan kärkipäätä, he voittivat hiljattain kansallisen Copa del Rey:n. Heitä vastassa oli lauantaina Monbus-joukkue Santiago de Compostelan kaupungista pohjois-Espanjasta.


Areenassa tunnelma pysyi korkealla läpi ottelun, siitä huolen piti 10,000 etelä-espanjalaista.


En ollut aiemmin pienessä elämässäni käynyt koripallo-ottelussa paikan päällä, joten kyseessä oli ensimmäinen kerta. Tunnelma areenalla oli hyvä ja äänekäs, kuten tässä osassa Eurooppaa odottaa saattaakin. Málaga voitti lopulta tiukan ottelun. Tämä oli hieno kokemus, vaikka en voikaan väittää kova koristietäjä olevanikaan!
Sunnuntaina lepäilyn ohella kirjoittelin hieman tekemieni näyttötöiden raportteja eteenpäin. Vielä ne eivät ole valmiita, mutta niiden kanssa ei ole mahdoton kiire.

Alkavalla viikolla on toukokuun Olén painonpäivä, viimeinen minun harjoitteluaikanani. Lisäksi viikon aikana tuutataan kasaan vielä sanomalehti, jonka painopäivä on puolestaan seuraavan viikon maanantaina. Viimeiset lehtijutut ovat siis käsillä, tarinat niistä sitten seuraavassa postauksessa!


Kommentit

Suositut tekstit