11 - Kierroksia alas

Pääsiäisviikko on ohi ja täten taas aika kerrata tapahtumia. Takana on edeltäjiään jo paljon rauhallisempi viikko. Hyvä niin, se oli tarpeen. Työpäiviä oli ainoastaan kolme, kun Espanjassa pääsiäispyhät alkoivat jo torstaina. Semana santa onkin yksi vuoden suurimmista juhlista. Vastaavasti maanantai on jo arkipäivä toisin kuin Suomessa, jossa vietetään vielä vapaapäivää.

Menneen viikon maanantaina oli SE-lehden painopäivä, joten suuntasin toimistolle aamukahvin ja lääkkeiden syömisen jälkeen. Ääni ei vielä kummoisesti kulkenut, joten yritin vältellä turhaa puhumista. Muuten olo oli jo parempaan päin viikon alkaessa. Päivä sujui rauhallisesti. Kirjoittelin sanomalehteen aamutuimaan vielä viimehetken uutisen eduskuntavaaleista. Ulkoministeriö julkaisi vaalipäivänä tiedotteen Espanjan ennakkoäänestysluvuista, joten ehdin koostamaan ne artikkeliin mukaan. Lehti lähti painoon jälleen aikataulun mukaisesti.

Tiistai ja keskiviikko sujuivat niin ikään rauhallisissa tunnelmissa. Lehdenjaon jätin tiistailta suosiolla pois, sillä viikon flunssan jälkeen ei painavaa kärryä sovi kilometritolkulla pitkin kylää työntää. Pääsin mukavasti huilaamaan, kun muuta tekemistä ei minulle pääsiäisen kynnyksellä ollut kovinkaan paljon. Ehdin siis tiistaina myös seuraamaan Suomen Nato-seremoniaa ja olemaan hetken joutilaana.

Tässä seuraavaksi muutamat kuvat kirjoituksistani ja taitoistani uusimmasta SE-lehdestä. Tähän aviisiin upposi todella paljon minun tekstiäni, etenkin ollakseni pääasiallisesti graafisen puolen harjoittelija.


Kirjoittamani uutinen eduskuntavaaleista SE-lehdessä. Myös kuva on minun ottamani ennakkoäänestyksen ensimmäisen päivän aamuna, jolloin jonoa riitti.

Suuri juttu pääsiäisviikon tapahtumista sanomalehdessä. Tämä kolmisivuinen kokonaisuus (tässä ensimmäinen sivu) on minun taittamani ja se on myös "Julkaisutuotannossa toimiminen" -kurssin näyttötyöni.

Pääsiäisartikkelin sivut 2 ja 3.

Suomalainen osteopaatti avasi hiljattain uuden toimiston Aurinkorannikolle. Tein aiheesta yritysuutisen.

Tässä muutaman päivän vienyt artikkeli Málagan englantilaisesta hautausmaasta.

Tekemäni matkajuttu El Torcal de Antequeran luonnonpuistosta. Tämä on "Audiovisuaalinen tuotanto" -kurssin näyttötyöni: kävin paikalla, tein taustatyön, kirjoitin jutun ja taitoin sen lehteen.


Torstaista sunnuntaihin vietettiin pääsiäisvapaita. Etenkin eteläisessä Espanjassa pääsiäinen on kova sana. Tuhannet ihmiset kokoontuvat eri kaupunkien kaduille seuraamaan kulkueita, jossa sadat ihmiset kantavat puvuissaan painavia patsaita. Ne esittävät pääsiäisen eri aiheita, on Mariaa, Jeesusta ja muita. Itse en kuitenkaan lähtenyt niitä seuraamaan. Mieli ei tehnyt suurten ihmismassojen keskelle paahtavaan auringonpaisteeseen ja keho kaipasi lepoa flunssan jäljiltä. Sitä päätin sille antaa ja pääsiäisen pyhät kuluivat osaltani asunnolla leväten.
Nyt voisin sanoa flunssan olevan jo hyvin pitkälti taltutettu.

Jäljellä olevat kolme arkiviikkoa aion ottaa myös töissä rauhallisemmin, en enää ota kasapäin vastuuta monista asioista. Haluan paneutua yhteen asiaan kerrallaan. Viimeinen sanomalehti, jossa olen suuremmin mukana, ilmestyy 25.4.

Palataan taas ensi viikonvaihteessa tämän viikon meiningeillä!


Kommentit

Suositut tekstit