8 - Kuumatka

Näin kerran viikossa kirjoittamisessa on yksi ongelma - välillä on vaikea muistaa, mitä kaikkea olen tehnyt suurin piirtein minäkin viikonpäivänä. Toisaalta, teen sen verran intensiivisesti monenlaisia eri töitä, että pitkähkön blogin kirjoittamiseen kaksi kertaa viikossa ei välttämättä aina löytyisi jaksamista. Joten jatketaan tällä samalla kaavalla! Kyllä nuori muistini sen vielä sallii.

Maanantaina lähettelimme huhtikuun noin 80 sivuisen Olé-lehden painoon. Itse toimin päivän aikana toimituksessa ikään kuin paletin "koordinoijana". Jokainen taitettu sivu tulostetaan ja oikoluetaan. Virheet korjataan ja nuo kohdat oikoluetaan uudelleen. Kun sivut ovat kunnossa, niitä lähetetään painoon juttu kerrallaan. Papereita kertyy helposti paljon ja työ vaatii tarkkuutta. Saimme homman hyvin hoidettua tälläkin kertaa ja painokoneet pääsivät hyrräämään tahollaan. Huhtikuun Olé ilmestyy ensi torstaina!
Maanantaina oli myös ilo huomata, että sähköt eivät enää välkkyneet kertaakaan päivän aikana. Sähkölaitoksen työmiehet olivat vaihtaneet kadun alapuolelle uuden sähkökaapelin ja se näytti ratkaisseen ongelmat.

Tiistaina aamulla toimitukseen vieraakseni saapui eräs eduskuntavaaleissa ehdolla oleva poliitikko, joka oli oli pitämässä kampanjatilaisuutta Aurinkorannikolla menneellä viikolla. Kirjoitin tapahtumasta haastattelun perusteella pienen jutun sanomalehteen vielä saman päivän aikana. Ohjelmassa oli myös SE-palaveria sekä hieman grafiikan tekoa. Keskiviikko puolestaan oli osaltani suurimmaksi osaksi omistettu nimenomaan mainosgrafiikalle. Päivän aikana tein muutamankin mainoksen, mm. jälleen koko sivun mainoksen Ópticas Avenidalle. Tämä viikko onkin jälleen tällainen väliviikko, jolloin en vielä voi kuvia tekeleistäni tähän liittää. Ensi viikolla SE:n ja myös Olén taas ilmestyttyä pääsen esittelemään työn hedelmää täällä. Tosin tässä alla olevan Facebook-mainoskuvan, jonka tein keskiviikkona, voin näyttää. Tarkoituksena on nyt lähitulevaisuudessa julkaista kaikista Olé-kustannuksen kustantamista kirjoista Facebookissa pieni mainos kuvan ja lyhyen esittelytekstin kanssa. Niitä pääsee siis jatkossakin seuraamaan sieltä... eli täältä: www.facebook.com/olelehti. Näiden ohella, somen on tarkoitus aktivoitua nyt tulevaisuudessa enemmänkin, pitkälti minun toimestani.


Tällaisen grafiikan löytää Olén Facebookista.


Torstaina oli jälleen moninainen päivä. Aloitin päivän jälleen valmistelemalla tulevia some-juttuja. Kirjoitin tekstiä ja suunnittelin sen kylkeen grafiikkaa. Puolenpäivän aikaan suuntasin muutaman sadan metrin päässä toimituksesta sijaitsevaan ravintolaan, kameralaukku ja muistiinpanovihko mukanani. Oli juttukeikan aika. Ravintolassa järjestettiin Aurinkorannikon Marttojen Garderobi-kierrätystapahtuma, josta menin tekemään pientä sanomalehtijuttua tiistain lehteen. Paikalla oli salin täydeltä väkeä ja rekki-tolkulla vaatetta. Hyvän jutun ainekset kasaan saatuani ja Marttojen toimittajalle tarjoaman lounaan nautiskeltuani lähdin takaisin toimitukseen. Iltapäivällä taitoin SE-lehteen matka- sekä "Costan vaikuttaja" -jutut. Taitoista tuli oikeinkin hyvät ja sain sivut taitettua juuri sopivasti viideksi. Asunnolle kävellessä sai olla tyytyväinen päivän työhönsä.

Perjantaina mm. kirjoittelin Garderobi-jutun puhtaaksi lehteen ja valmistelin jälleen hieman tulevaa Facebook-materiaalia. Viikonloppuna ajelimme El Torcaliin, Málagasta nelisenkymmentä kilometriä sisämaahan päin. Antequeran kaupungin eteläpuolella sijaitseva luonnonpuisto on tunnettu erikoisista kivimuodostelmistaan, jotka löytää noin kilometrin merenpintaa korkeammalle kohoavan vuoren huipulta. Kyseisestä kohteesta saattaa, ehkä, mahdollisesti olla tulossa minun kirjoittama juttu joihinkin lähitulevaisuuden SE-lehdistä. Joten tehdään vaikka niin, että sitten kun muste on lehdessä ja lehti on maailmalla, liitän kuvan ja linkin tänne.


Vuoren huipulla kävi vielä viiiileä tuuli, joten huppari oli oikein tarpeellinen. Rannikolla oli samaan aikaan 23 astetta, mutta sisämaassa ja kilometrin korkeudella merenpinnasta, vain 16.

El Torcalin maisemaa luonnehditaan toisinaan kuin kuumaisemaksi, enkä voi väittää vastaan. Huipulla sijaitsee myös avaruustutkimuskeskus.

Nyt katse kohti uutta viikkoa. SE ilmestyy tiistaina ja Olé torstaina. Työntäyteinen ja hieman jopa kiireinen viikko edessä: juttukeikkaa, grafiikkaa, somea, kenties vielä jotain muutakin!


Kommentit

Suositut tekstit