5 - Uusia lehtiä ja suurkaupunkivisiitti

Laadin tätä aina yhtä polveilevaa summausta menneestä viikosta tällä kertaa näin keskellä seuraavaa viikkoa. Viikonloppuna lähimuistin puhtaaksikirjoittamisesta irti piti parin yön reissumme Andalucían pääkaupunkiin Sevillaan, josta kerron enemmän postauksen loppupuolella. Tänään tiistaina tätä kirjoittaessani onkin taas vietetty juuri Andalucían itsehallintoalueen päivää. Se juhlistaa vuoden 1980 kansanäänestystä, jonka tuloksena alueesta tuli itsehallintoalue. Kyseessä on yleinen vapaapäivä ja pyhäpäivä koko Andalucíassa. Juhlahumusta lisää puolestaan sitten seuraavassa, tätä viikkoa käsittelevässä postauksessani.

Viime viikko piti sisällään päälimmäisenä kahden uuden lehden ilmestymisen. Maanantaina toimitukseen saapui painosta sadoittain torstaina ilmestyneitä maaliskuun Olé-lehtiä, joita minäkin päivänmittaan asiakaspalvelijamme Marian tapaan jaoittelin sinikeltaisiin Correos:n (Espanjan postilaitoksen) muovilaatikoihin. Niissä "jokapaikanhöylämme" ja Olén toinen omistaja Antonio jakoi ne edelleen pitkin Aurinkorannikon tilaajien postiluukkuja.

Tiistaina uuden SE:n ilmestyttyä pääsin itsekin jakeluhommiin. Otin samanlaisen postilaatikon Olénpunaisten nokkakärryjen kyytiin ja täytin sen painotuoreilla aviiseilla. Niitä vein lähistöllä pariinkymmeneen kivijalkafirmaan - kahviloihin, kiinteistövälitysfirmoihin, kampaamoihin, pankkiin ja kauppahalliinkin. Lämpimänä aamuna lehtiä oli mukava toimitella kaupunkilaisten luettavaksi. Lehtiä, joiden sivuilta myös minun kasvoni ja (ensimmäinen) kolumnini löytyivät.
Ja niin, kolumnista puheenollen, tähän väliin lienee hyvä laittaa useampi kuva. Tässä viime viikkoina tekemiäni erilaisia töitä.


Kolumnini sivulle taitettuna.


Jos kolumnin lukeminen kiinnostaa, lehti löytyy helposti digitaalisena täältä (sivu 13):
https://www.lehtiluukku.fi/lue/suomalainenespanjassa/385-2023/335608.html


SE:n kannessa tekemäni (tosin valmiille mainospohjalle) lukijamatkamainos Guadixin retkestä.

Tästä Ópticas Avenidan mainosgrafiikasta mainitsinkin viimeviikkoisessa postauksessani kertoessani luovasta blokista ja futispaita-ideasta.

Sitten taittoa. Juttu itsessään on harjoittelijakolleegani Maijan kirjoittama.

Ja vielä toinen taitto. Tämä aukeama löytyy maaliskuun Olé-lehdestä.


Tehtyjä pikkuprojekteja on valmiina sekä työn alla enemmänkin, mutta jätetään tilaa tekstillekin tähän postaukseen!

Perjantain työpäivän hahmottelin asiakkaalle mainosta SE:n kanteen. Homman sain suurin piirtein puoliväliin melko rauhallisesti mallaillen ja pyöritellen, kiirettä kun ei ollut. Kolmen aikaan lähdin töistä suoraan juna-asemalle, josta matkasimme Málagaan, josta edelleen pitkänmatkan bussilla Sevillaan. Sinne saavuimme iltasella, ehdimme vielä AirBnb-asuntoomme pääsyn jälkeen käydä parin korttelin päässä pienessä ruokakaupassa ja vanhassakaupungissa illallisella.

Lauantaina kiertelimme ympäri Sevillan keskustaa ilman sen suurempaa päämäärää ja katselimme ympärillemme. Katedraali, useat puistot ja monet muut tunnetut kohteet tuli nähtyä, vaikkakin vain ulkopuolelta. Käveltyjä kilometrejä taisi kertyä tuona päivänä noin 15. Sunnuntaina käyskentelimme vielä muutaman tunnin vanhankaupungin kujilla ennen iltapäivän kotiinpaluuta. Eritoten Sevillan vanhakaupunki oli kiva ja mielestäni aika uniikki. Se ei aivan suoraan muistuttanut mitään espanjalaista tai eurooppalaista verrokkia, jossa olen käynyt. Tänä viikonloppuna ilma oli viileä, päiväsaikaan kuutisentoista astetta ja yöllä alle 10 (brrrrr), mutta yleisesti Sevilla tunnetaan yhtenä Espanjan kuumimmista kaupungeista. Lauantai-iltana syömään mennessämme taxi-kuskimme totesi sään tultua puheeksi, että heinä-elokuussa kaupunkiin kiertelemään tuleminen on täyttä hulluutta, "eso es una locura". Hän jatkoi muistelemalla, kuinka viime vuodenkin elokuussa elohopea oli useana päivänä käynyt 47 asteessa.

Siinäpä oikeastaan mennyt viikko, palataan blogin merkeissä taas viikonloppuna. Silloin enemmän Andalucían päivästä ja muista tämän viikon tohinoista. Tähän loppuun vielä pari kuvaa Sevillasta!


Santa Catalinan kortteleita.

Iltavalaistusta tapas-ravintoloita pursuilevassa Trianan kaupunginosassa Guadalquivir-joen varrella.


Kommentit

Suositut tekstit